RussianUkrainian
Греція | Туристична агенція "Фієста"| fiesta.uz.ua

Греція

imgonline-com-ua-Resize-5HsyqUOH5z4cO46
Греція не обділена увагою іноземних гостей, щороку сюди стікається близько 17 мільйонів туристів, це основне джерело поповнення скарбниці держави.
Основна частина населення Греції зосереджена в Афінах – понад 40% громадян.
У Греції важко натрапити на похмурі дні, адже понад 250 днів за рік небо чисте. Завдяки такій географічній особливості країна може дозволити собі використання сонячних батарей повсюдно з метою економії на електричній енергії.
Греки ретельно стежать за екологічною ситуацією в країні, майже кожен острів має вітряну електростанцію.
Метрополітен є лише в столиці, і ще на етапі будівництва в Салоніках. Він не може похвалитися видатними розмірами, але зате на деяких станціях можна побачити стародавні знахідки, виявлені під час будівництва.
Берегова лінія Греції не віддаляється від будь-якої точки країни далі 137 кілометрів.
У тих, хто подорожує до Греції, є на вибір цілих п’ять морів: Егейське, Фракійське, Іонічне, Середземне і Критське.
Одним із найцікавіших місць Греції є острів Родос. Він примітний тим, що на ньому розташована так звана долина метеликів, куди в літній період злітається дуже багато видів цих комах. Ще тут надзвичайно чисті водойми, можна без зусиль розгледіти крабів на дні.
Не тільки метелики люблять прилітати до Греції. На зимівлю сюди стікається близько ста тисяч пернатих гостей з Азії та північної Європи з метою перезимувати. Вони вибирають, як правило, заболочені території.
Місцеві жителі їдять чотири рази на день. Починають трапези з легкого сніданку, після якого слідує невеликий перекус. Зазвичай він являє собою бублик, покритий сезамом. Ситний обід зі зміною страв греки поглинають під час сієсти. Пізно ввечері великі грецькі сім’ї збираються за вечерею.
Сімейні та дружні посиденьки в Греції завжди супроводжуються дискусіями. Тяга до суперечок закладена у жителів півострова ще з часів Сократа, який стверджував, що в суперечках народжується істина.
Асортимент грецької кухні представлений переважно жирними та пряними стравами. Основним інгредієнтом національних страв, як правило, виступає баранина або телятина.
Традиційним грецьким сиром, одержуваним із козячого та овечого молока, є Фета.
Найпопулярніший грецький алкогольний напій – метакса, суміш мускатного вина і бренді.
У Греції практикується дуже цікавий спосіб частування, званий “Мезе”. Полягає він у широкому асортименті рибних і м’ясних страв під різними соусами, які гості можуть скуштувати. Він є батьком популярного “шведського столу”.
У країні надзвичайно популярний фаст-фуд. Місцеві забігайлівки пропонують своїм відвідувачам скуштувати ґіро та сувлакі (подобу шаурми). Грецький фаст-фуд вирізняється високою якістю.
Одним із найкращих періодів для відвідування Греції є середина січня-березень. У цей час у країні проходять щорічні карнавали.
Гарячі тури в Грецію